Om os

KlosterCaféen er en socialøkonomisk virksomhed, åben for alle, men kendetegnet ved sin særlige målgruppe og indsats for sårbare seniorer – igangsat i 2009 med projektmidler fra Socialministeriet og siden støttet af bl.a. Trygfonden.

Siden juni 2012 har KlosterCaféen været drevet uden offentlig økonomisk støtte.
At KlosterCaféen er en socialøkonomisk virksomhed betyder, at et økonomisk overskud tilfalder det frivillige arbejde i KlosterCaféen.
Maden tilberedes af frivillige under kyndig vejledning af en professionel køkkenleder. Andre frivillige varetager ekspedition og servering. Også administrative opgaver varetages af frivillige.

Hvordan er madkonceptet i KlosterCaféen?

I KlosterCaféen tilbydes en dagens ret – a la mormors køkken – tilberedt af gode råvarer.
Derudover tilbyder vi grønnere og mere moderne, lettere mad.
Vi bager det meste af vores brød selv. Som udgangspunkt tilberedes maden fra bunden.
Menukortet indeholder desuden smørrebrød og dagens salat.
Caféen har alkoholbevilling.

Hvorfor vil vi gerne arbejde med frivillige?

Et vigtigt omdrejningspunkt i KlosterCaféen er samarbejdet med frivillige.
Den frivilliges indsats er livsnerven i KlosterCaféen. Vi tror på, at mødet mellem gæster og frivillige giver en særlig ligeværdighed, som har betydning for gæstens oplevelse af at blive set og hørt i caféen.
Med det frivillige arbejde i caféen skabes en platform, hvor frivillige kan indgå i et netværksskabende fællesskab.

Ansvar

KlosterCaféen drives af Foreningsbutikken og KlostergadeCentret i fællesskab.

Mød os…